SHIRT #1 > Een nieuwe print op je oude shirt | DIY door An van FOR KEEPS

Heb je een wit t-shirt? Zo een die je vooral ergens onder draagt? Of een die je eigenlijk niet heel vaak aantrekt omdat ie saai is? Wat dacht je ervan om er iets moois van te maken: bijvoorbeeld een borduursel erop? Er zijn natuurlijk wel 100 manieren om langer te doen met een tshirt. Dit is de eerste die ik zelf wilde uitproberen. Door An van FOR KEEPS

How to make what you have FOR KEEPS? Turn it into something new, with ideas like this – from plain shirt to a green shirt <3

Een jaar of 8 geleden kocht ik dit witte shirt nieuw, ik vond het een heel mooi model: wijde hals met een twist aan de achterkant. Ik heb hem in het begin veel gedragen, maar de laatste jaren lag hij een beetje achter in mijn la. Perfect materiaal om iets mooiers van te maken. Waar begin je met een nieuw idee voor een shirt?

1. Ideeën voor een print

Een paar maand geleden was ik met mijn ouders bij de kringloop. Daar was ik op slag verliefd op de illustraties op dit blikje. Typische jaren 60 / 70 tekeningen en kleuren. De illustratie leek me geweldig voor op een shirt, en dat kon ik nu gaan uitproberen!

2. Ontwerpen van een print

Een illustratie kan je natekenen, of je kan het overtrekken op papier. Als je de vormen uitknipt kan je schuiven, en kijken wat je het leukste naast elkaar vindt staan. Ik wilde er ook een tekst bij, maar dat vond ik nog niet mooi genoeg. Dus ik ben begonnen met wat ik zeker wist: de vogel en de bloemen.

3. De print op het shirt zetten

Met een uitwasbare stift (meer erover lezen kan hier) kan je de print heel simpel overtrekken op de stof. Staat er een lijntje verkeerd? Geen probleem, de stift was je er makkelijk weer uit.

4. Starten met borduren

Wat je nodig hebt om te beginnen lees je hier. De kleuren heb ik uitgekozen uit wat ik had (ik heb veel borduurgaren uit de kringloop) en wat past bij mijn garderobe. Zo ben ik begonnen met een mooie lichte blauw en een blauw grijs als draad. Toen heb ik het tshirt op de borduurring gespannen, draad vastgeknoopt en begonnen!

5. Wanneer is het af?

Ik heb deze print in een paar etappes gemaakt, met een paar dagen ertussen. Zo kon ik ook af en toe kijken of ik de kleuren nog leuk bij elkaar vond. En toen ik klaar was wist ik ook wat voor tekst ik erop wilde, en waar.

Libertado

De tekst is Libertado geworden. Libertado, dat betekend vrijgelaten. Ik denk dat de vogel, en het maken van mijn eigen print beide daarover gaan. Als je zelf iets maakt op je kleding, maak je je eigen verhaal zichtbaar. Dat doen, dat durven, dat voelt voor mij als iets dat je vrij laat.

Wat zou jij maken op een tshirt?

Laat het hieronder weten!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.