« All Events

  • This event has passed.

kleding repair workshop

26 October 2022 @ 15:30 - 17:30

|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 15:30 on Wednesday, repeating until 9 November 2022

An event every week that begins at 14:30 on Tuesday, repeating until 8 November 2022

Free

Om het bestaan van Utrecht 900 jaar te vieren organiseert Kilo Kilo 9 workshops waar 10 deelnemers werken aan 10 nieuwe outfits. Ofwel 9 x 10 x 10 = 900! De workshops staan in teken van het upcyclen van kapotte kleding en het creëren van bijzondere ontmoetingen. We vieren dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft, we vieren dat Utrecht in 900 jaar zo ontwikkeld en gegroeid is. We vieren de vrijheden en mogelijkheden die Utrecht te bieden heeft maar staan ook stil bij wat er nog beter kan.

Als vintage kleding organisatie is Kilo Kilo dag in dag uit bezig met tweedehands kleding. Als grote afnemer van vintage kleding krijgen wij honderde unieke items voor onze neus. Een deel hiervan is helaas kapot. Sommigen zeggen dat kapotte kleding er nou eenmaal bij hoort, wij van Kilo Kilo willen daar verandering in brengen. Kleding wordt in onze ogen al snel weggegooid terwijl het makkelijk te herstellen is. De mentaliteit van kleding weggooien in plaats van repareren laat een behoorlijk grote ecologische voetafdruk na. Samen met echte Utrechters zijn wij ervan overtuigd dat wij deze mentaliteit kunnen veranderen!

Wij, Kilo Kilo, willen tijdens de workshop een bijzondere ontmoeting creëren waar verschillende afkomsten, culturen, talen, leeftijden, ervaringen en vaardigheden samen komen en hun krachten bundelen om van kapotte kleding geheel nieuwe outfits te maken. Laat je inspireren, leer toffe technieken om je kapotte kleding te fixen en draag bij aan de bewustwording van de weggooicultuur die nu heerst. Alle eindresultaten worden 11 november gepresenteerd in de voorkamer tijdens het U? festival wat die dag plaatsvindt in Lombok.

Er zullen 5 workshops plaatsvinden in het naaicafe in het Green Up warenhuis onder leiding van Tinka van de Kooij. Deze zijn elke woensdag vanaf 12 oktober t/m 9 november van 15:30 tot 17:30.
Stadhuisburg 5, 3511 KP Utrecht.
Entree is gratis! Reserveer een plekje achter de naaimachine via www.kilokilovintage.nl/events/

De andere 4 workshops zullen plaatsvinden in de voorkamer onder leiding designer Hillie Huijben. De voorkamer is een buurtcentra die een diverse groep aan bezoekers kent. Het opent haar deuren onder andere voor bewoners van het azc. Tijdens deze workshops zijn uiteraard de bezoekers van de voorkamer ook uitgenodigd.
Elke dinsdag vanaf 18 oktober t/m 8 november van 14:30 tot 16:30.
Kanaalstraat 225, 3531 CJ Utrecht.
Entree is gratis! Reserveer een plekje achter de naaimachine via www.kilokilovintage.nl/events/

Details

Date:
26 October 2022
Time:
15:30 - 17:30
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.kilokilovintage.nl/events/0
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.