Treasure hunters paradijs: No vintage phobia!

Waar vind je nou de beste nieuwe oude schatten? Op welke plekken kan je het leukste zoeken naar vintage of tweedehandse items? We verzamelen de beste tips voor je!

No vintage phobia

Vlakbij Tivoli Vredenburg in Utrecht zit, in een rustig straatje, een hele leuke vintage winkel verscholen: No vintage phobia!  Ik kwam er, zo werkt dat vaker met leuke dingen, doordat iemand (yes, Stijlcoach Mirjam van Smart Wardrobe :)) er heel enthousiast over was. Zo enthousiast dat toen ik zei dat ik een duurzame shoppingtour wilde organiseren, Mirjam gelijk met het idee kwam om die avond, met een drankje, bij No vintage phobia af te sluiten. En dat was een goed idee, de shoppingroute en vooral de afsluitende borrel waarbij er ook nog veel tijd was om kleding te passen, waren een succes! (Credits header foto: LIBIA ARTEAGA PHOTOGRAPHY)

Stijlcoach Mirjam van Smart Wardrobe aan de slag!

Terugkomen

Na de bewuste shoppingroute ben ik nog een paar keer langs geweest bij No vintage phobia, en ik heb er ook een paar hele mooie vintage items gevonden. Wat maakt nou dat je terug komt in een winkel? Voor mij is het geheim van een goede vintage winkel zoals deze dat iemand anders alvast de mooiste dingen voor je heeft uitgezocht (anders zie ik door de bomen het bos niet meer) en dat de eigenaresse, Ana, heel enthousiast en geïnteresseerd is. Ze neemt echt de tijd voor je en kan je heel goed helpen met het vinden van nieuwe schatten.

Do whatever the fuck makes you feel alive

Ana heeft in haar winkel veel items met een goed verhaal hangen, dat ze er bij kan vertellen. Ook hoe ze de winkel is begonnen is een verhaal dat mij energie gaf, dus hier een korte versie ervan: voor de beste versie ervan moet je langs de winkel om het haar zelf te horen vertellen. <3

Anabelle van No vintage phobia

 

“Waarom ik mijn winkel ben begonnen? Waar het in het kort op neerkomt is: een mix van volg je hart, je leeft maar één keer en je kunt het toch gewoon proberen? Ik ben niet zo bang aangelegd, op mijn werk had ik het gezellig maar ging toch vooral op de automatische piloot. Nou met een beetje ”midlife” erbij kreeg ik steeds meer een houding van: Do whatever the fuck makes you feel alive. Dat heeft geresulteerd in mijn eigen winkel en tot op heden ben ik zeer blij met hoe het loopt. ”

Waar?

Adres: Willemstraat 57 in Utrecht
Website: www.novintagephobia.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.