‘We hebben al zoveel’ upcycle en stijl inspiratie | Nathalie van Lemonade

Langer doen met je kleding, daar kan je af en toe wel inspiratie voor gebruiken. Veel nieuwe ideeën doe ik op via Instagram. En een van mijn favoriete accounts is Lemonade Amsterdam. Wie zijn de mensen achter de accounts op Instagram die inspireren om langer te doen met wat je hebt? Een tijdje terug had ik met Nathalie afgesproken om haar te interviewen over haar stijl en wat haar inspireert! Veel lees en kijk plezier | Door An

Wat is het verhaal achter je outfit?

Op de foto draag ik een zwart jasje dat ik ooit in Antwerpen heb gekocht. Inmiddels draagt mijn oudste dochter het (ik mocht het hier nog een keertje van haar ‘lenen’:). De jeans top is een ‘fast fashion zonde’ maar draag ik al wel 5 jaar. Hier draag ik hem omgekeerd (de achterkant aan de voorkant). Eigenlijk draag ik al mijn kleding heel erg lang. Een aantal items heb ik al 20 jaar en ben ik nog steeds blij mee. Misschien komt het omdat ik altijd dingen koop die bij mijn eigen stijl passen en niet zozeer bij de trend op dat moment.

Verder draag ik een oude broek van mijn man. Het is een broek van een pak dat versleten was. Het lag in een hoekje van de slaapkamer in een plastic tas, klaar voor de Humanitas bak. Omdat ik nog nooit zo’n broek had gedragen (en het voordeel heb dat mijn man en ik even groot zijn;) dacht ik, ik moet dat eens passen. Hij zat heerlijk en ik heb dus meteen er met jeans stof een leuke rand aangenaaid en een hart op de achterkant gezet. Het jasje bij het pak heb ik ook aangepast en andere mouwen aangemaakt. 

De tas heb ik zelfgemaakt. Ik had online een patroon gevonden en de stof had ik nog liggen. De ene helft van de stof is oude meubelstof. Die had ik van een buurvrouw gekregen die een interieurzaak had.

Waar is je reis met Lemonade begonnen? en waar gaat hij heen?

Lemonade is ontstaan vanuit mijn passie om unieke items te creëren, idealiter met materialen die er al zijn. Zo ben ik begonnen met woonkussens te maken van oude jeans. Hierna heb ik de afslag genomen naar kleding. Voor de kledinglijn voor vrouwen gebruikte ik op een gegeven moment wel nieuwe stoffen. De kleding werd daarentegen wel in hele kleine oplagen door 2 naaisters in Nederland gemaakt.

Mijn aandacht ging echter steeds meer uit naar het feit dat we al zo veel hebben op deze aardbol. Het voelde niet meer goed om nog meer nieuwe kleding de wereld ‘in te sturen’ en dus stopte ik met het produceren van kleding en ben ik mij de afgelopen 2 jaar weer (zoals het begon) gaan richten op het hergebruiken van materialen voor vnl. kleding.

Via social media wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om creatiever om te gaan met wat we al hebben. En als we dan heel graag iets nieuws willen, laten we dan kiezen voor een merk/winkel die het goed voorheeft met onze planeet en voor spullen kiezen die ‘voor altijd’ zijn. 

+++++++++++++++++++++

Nathalie en Lemonade Amsterdam

Wil je meer weten over Nathalie en Lemonade Amsterdam? Wil je inspiratie voor upcycling en slow fashion? Dat kan je hier vinden op de Instagram van Lemonade Amsterdam.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.