9x T-shirts uit de kast – deel 2: Geknipt voor elkaar? Of schaar erin?

Verhalen voor For Keeps liggen voor het oprapen. Al gebeurd dat vaker met mijn kledingstukken, ook met mijn shirts. Dat die ik van de grond raap, bedoel ik dan. Zo nu en dan na een bijzonder leuke nacht. Tijd voor een juicy T-shirt.

Dit shirt draag ik niet zo vaak, want gekregen tijdens een festival waar ik als vrijwillig crew-lid meedraaide. Een medevrijwilliger zette in haar exemplaar direct de schaar erin.

Een mini-metamorfose van het shirt, maakt het volgens mij al een stuk leuker om te dragen. Een schaar erin? Het is meer iets voor moedige DYI-queens. Waar ik mezelf (nog) niet onder… schaar.

Ik kijk naar de print. Het heeft iets weg van een spijkerkop. In combinatie met de kleur. Dit shirt verdient toch echt een sappige bestemming. Het ligt maar ongeschonden te liggen. En dan is er ineens die nacht… met een onverwachte slaper, die aan mij vraagt: 

,,Heb je een T-shirt dat ik mag dragen?” 

Lichte paniek bij mij, want in mijn collectie niet direct een T-shirt voor een man of formaat… man. Ik reik hem het gratis exemplaar aan van het festival. Het zit mij te groot en hem verder goed. Gelukkig geen navelstaren situatie voor mij.

Doordraver

In de dagen erna begon ik het concept slaapshirt te overdenken. Wat als je lief vaker blijft slapen? Koop je eigenlijk een slaapshirt als de relatie serieuzer word? Lees hier vooral (wink wink): vaker blijft slapen.

Uiteindelijk draaf ik door op dit slapende vraagstuk wanneer ik samen met een vriendin een T-shirt winkel inloop. Haar oog valt op een print met een mosterd en ketchup fles, die hand-in-hand liepen. Ondanks de leuke prints, helaas geen bewust geproduceerde exemplaren.

Katoenfabriek

Liever een andere optie. Tweedehands? Ik denk meteen aan het shirt dat een date droeg, met daarop het woord ‘independent’. Hij had het gekocht bij een van de tweedehandswinkels aan de Oudegracht.

Tot nog toe geen geschikt relatiemateriaal. Al ben ik overtuigd dat het anders kan! Langs diezelfde gracht bij de onafhankelijke textieldrukkers van de Katoenfabriek. Genoeg beschikbare exemplaren in de etalage.

Een slaapshirt cadeau doen. of nog leuker krijgen is… een feestelijk en vooral geromantiseerde gedachte. Terug naar de realiteit. Naar het gele T-shirt in mijn kast. Die kleur is wel echt juicy, maar niet meer gedragen door de onverwachte logé. De schaar erin lijkt me ineens een hele aantrekkelijke optie.

Voor For Keeps top 100 shirts haal ik mijn eigen T-shirts uit de kast. Nog 7 T-shirts te gaan, oftewel: Make a 100 shirts a GREEN STATEMENT!

+++++++++++++++++++++

Over Nineke en Ninekdote

Nineke Verhoofstad (Utrecht, 1985): Ik leef in mijn eigen woordenwereld en maak anderen hier deelgenoot van via mijn ninekdote’s. Verder omring ik mezelf met spullen die voor mij waardevol zijn: vintage vondsten of familiestukken, waar ik graag een eigen draai aan geef.

Meer lezen van Nineke kan hier!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.