9 x T-shirts uit de kast – deel 1: op naar een Green Statement collectie!

T-shirts in mijn kast vormen een collectie verhalen. In 9 blogs vertel ik je meer over mijn verzameling. Van blijvertjes naar een post-revival stapel. Over bewuste en onbewuste kledingkeuzes. 

Geïnspireerd na de T-shirt talk met Anjolieke van For Keeps pak ik mijn T-shirts erbij. Wat vertelt deze collectie eigenlijk? In de ideale situatie wil ik een verzameling die een afspiegeling is met respect voor de aarde. 

Met alinea’s een maakbare wereld creëren is voor mij geen enkel punt. Met mijn verzameling T-shirts is dat een ander verhaal. Eentje die ik voor deze keer zichtbaar maak voor de buitenwereld. 

…overzicht in je kledingkast is overzicht in je hoofd.

In mijn kast zie ik het enige exemplaar van zijde op een hangertje. De rest van de T-shirts zo opgevouwen, zodat ze in een vilten mand passen. Marie Kondo approves: overzicht in mijn kast is overzicht in mijn hoofd.

Ik pak het stapeltje shirts uit het mandje. Er zijn amper gedragen T-shirts. Sommige exemplaren heb ik gekregen: zowel nieuw als vintage. Bedrukt met prints en onbedrukt. Afgewerkt met knoopjes of drukkers. Geen felle kleuren. 

Ik constateer ook dat bijna alle stoffen meerekken. Voor het totale aantal wasbeurten misschien niet de allerbeste groene keuze. Al is er dat T-shirt dat ik al bijna 20 jaar meedraag. Deze collectie is een ietwat ingedutte boel en rijp voor een frisse wind. 

Die maakbare wereld is niet voor watjes.

Hoe mooi zou het zijn als we in 100 shirts de wereld een zetje in de goede richting geven. Een t-shirt uitdragen is het begin van een grotere golf in deze maakbare wereld. Daarbij mag je trots zijn op wie je bent en kan je kiezen dit met een statement te laten zien.

Die maakbare wereld is niet voor watjes. Zo draag ik na chaotische dagen boven mijn favoriete harembroek een wit T-shirt formaat XL. Volledig omhult in comfort leg ik mezelf in de watten. Om daarna weer met herwonnen energie een ideale wereld te creëren. 

Voor zij die op de allermoeilijkste momenten niet opgaven: radical selfcare à la Angela Davis. Zij die zo dapper waren om te protesteren. Of het nu na de Dam is, het Rode plein of vanaf Selma. Protest hard, care hard! 

Doe jij al mee met de 100 shirts Green Statement van Forkeeps? Check hier wat je kan doen!

+++++++++++++++++++++

Over Nineke en Ninekdote

Nineke Verhoofstad (Utrecht, 1985): Ik leef in mijn eigen woordenwereld en maak anderen hier deelgenoot van via mijn ninekdote’s. Verder omring ik mezelf met spullen die voor mij waardevol zijn: vintage vondsten of familiestukken, waar ik graag een eigen draai aan geef.

Meer lezen van Nineke kan hier!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.