Gemaakt om jarenlang mee te gaan | 4 x FOR KEEPS met Nanette van de Sustainable Fashion Gift Card

Wat zijn de beste plekken om vintage schatten te vinden? Of je lievelingsbroek te laten repareren? Wie kan je dat beter vragen dan onze gidsen.  In deze blog is Nanette van de Sustainable Fashion Gift Card aan het woord. Zij heeft deze Gift Card opgezet om het gemakkelijk te maken een mooi en duurzaam fashion cadeau te geven. Waar gaat zij het liefste heen om schatten te vinden? Op het header beeld zie je foto’s van Instagram van Monsak en Fraenck (zie linkjes hieronder)

1. Waar ga je het liefst op zoek naar kleding van kwaliteit?

Petticoat in de Jordaan in Amsterdam. En PAUW Amsterdam, Veel mensen denken dat ze daar alleen kleding hebben die een beetje stijf of traditioneel is, maar dat vind ik juist niet! Je moet gewoon een keer naar binnen gaan, want ze hebben mooie dingen. Voordat ik aan mijn duurzame modereis begon, heb ik daar een aantal mooie items van hoge kwaliteit gekocht – die ik eerlijk gezegd niet kon betalen, haha. Ik weet niet zeker hoe duurzaam ze zijn … maar ze verkopen tenminste items die zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan.

Inspiratie van Naaiatelier de Steek

2. Waar laat je iets repareren?

Ga naar je lokale kleermaker. De Gouden schaar in Haarlem centrum recht tegenover de HEMA is geweldig! Of de Gouden Schaar in de Westerstraat in Amsterdam. Ze kunnen echt wonderen verrichten! Ik heb veel jurken, mouwen enzovoorts ingekort en aangepast zodat ik ze kon blijven dragen.

Of gewoon zelf leren en de tijd nemen om te naaien 🙂

3. Waar vind jij inspiratie?

Op straat. Ik kijk graag naar mensen en hun stijl. Combineer dat met wat je online of in modebladen ziet en het geeft je nieuwe ideeën voor het maken van onverwachte combinaties met wat je al in je garderobe hebt.

4. Waar ga jij heen voor ideeën om iets te maken?

De Steek, Monsak, Fraenck

Inspiratie van de instagram van Monsak!

+++++++++++++++++++++

Nanette en de Sustainable Fashion Gift Card

Wil je meer weten over Nanette en de Sustainable Fashion Gift Card? Meer lezen over Nanette kan hier, en meer lezen over de Sustainable Fashion Gift Card lezen kan hier!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.