9x t-shirt uit de kast – Deel 4: sheroe shout out!

T-shirts in mijn kast vormen een collectie verhalen. In 9 blogs vertel ik je meer over mijn verzameling. Van blijvertjes naar een post-revival stapel. Over bewuste en onbewuste kledingkeuzes. 

Hetzelfde t-shirt, maar nu met een heldinnen verhaal. Dit keer een herziene versie uit mijn eigen t-shirt collectie. Ik ben de uitdaging aangegaan om de t-shirts vaak genoeg te dragen. Niet zomaar links of rechts te laten liggen.

Ik borduur bij dit oude T-shirt zo goed als ongedragen voort op mijn vorige verhaal, waar ik mijn oldtime favourite heldin Frida Kahlo aantrof in een benarde positie in het hart van fast fashion industrie.

Tijd voor een omslag. En een slag om de arm. Of waarom niet een combinatie voor dit T-shirt? Ik hussel graag met woorden en zinnen, zoals je merkt. En ik graag een nieuwe uitdaging aan met mezelf. Ik verzand namelijk met borduren soms nogal in details. Dat wil ik nu eigenlijk loslaten, maar ik wil wel nog steeds een statement maken op het T-shirt.

…een shout out naar alle heldinnen die buiten alle fast fashion verleidingen om een statement dragen.

De insteek van mijn inspiratie: a sheroe! Een eerbetoon aan de sheroe leek me dit keer de imperfecte insteek. Tegelijk een shout out naar alle heldinnen die buiten alle fast fashion verleidingen om een statement dragen. Zij die alleen al via het For Keeps collectief laten zien dat er genoeg alternatieven zijn. Waar bij jij mag uitdragen op jouw manier. Helemaal in jouw eigen stijl!

De inspiratie hiervoor ik even laten rijpen. Voor ik eruit ben wat ik wil, heeft dat vaak even wat aanlooptijd nodig. Het is eigenlijk net als bij een zaadje, waarbij het even duurt voordat het ontkiemt.

Of lag dit T-shirt juist te wachten op een eerbetoon?

Ik wist dat er nog een ongedragen T-shirt in mijn kast lag. Of lag dit T-shirt juist te wachten op een eerbetoon? Hoe dat eruit is komen te zien, zet ik in een aantal van de maakstappen voor je op een rijtje.

Stap 1: inspiratie komt in alle soorten en maten. Dit keer was het kleurplaat die bij de Flow zat. Borduurmateriaal wist ik, dus foto gemaakt. Dat was in september in een schrijvershuisje, waar vorige bezoekers een flow hadden achtergelaten. Dan gebeurd er een hele tijd niets….

Stap 2: #trialanderror De uitgeprinte foto van de tekening probeer ik eerst uit op een jasje. Maar dat lukt niet… #fail1

Lichtere stof, dan maar? Tadaaaa dat weinig gedragen T-shirt. Maar hoe krijg ik de tekening erop. Oeps… #fail2

Het carbonpapier werkt niet. Dan een ingeving. Een witte overtrekpotlood.

Ik trek de tekening over op papier. Dat betekent ook hard drukken. Daarna overtrekken met stift. Tong uit de mond. Veel details… Oef!

De stif vervaagd redelijk snel. Wil ik echt elk detail nog borduren? Nope. Daarom maak het jezelf makkelijk! De onderzijde laat ik halverwege, inclusief wat losse steken.

EN het eindresultaat. Ik ben zo trots, dit voelt echt als een nieuwe insteek!

+++++++++++++++++++++

Over Nineke en Ninekdote

Nineke Verhoofstad (Utrecht, 1985): Ik leef in mijn eigen woordenwereld en maak anderen hier deelgenoot van via mijn ninekdote’s. Verder omring ik mezelf met spullen die voor mij waardevol zijn: vintage vondsten of familiestukken, waar ik graag een eigen draai aan geef.

Meer lezen van Nineke kan hier!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.