Join the Upcycle Party van +confetti & Kilo Kilo Vintage

Op zaterdag 20 november vindt de Upcycle Party plaats van +Confetti en Kilo Kilo Vintage in de Kilo Kilo winkel aan de Steenweg in Utrecht. Check de upcycle collectie, leer repareren of upcycelen bij een workshops of kom langs voor inspiratie om je oude kleding klaar te maken voor een nieuw feest. Je oude trui +confetti – Join the upcycle party

Dit evenement staat geheel in het teken van het upcyclen en repareren van kleding, een inspirerend evenement rondom kledingreparatie en de bewustwording rondom hergebruik. Het event bestaat uit de lancering van een upcycle collectie door jonge lokale makers en ontwerpers, upcycle & repair workshops en collectieve sew in-sessies waarin je lekker zelf aan de slag kan onder begeleiding van professionals. Je kan je voor een workshop opgeven, langskomen voor het spreekuur en de aanschaf van een uniek item uit de “gloednieuwe” collectie op 20 november in de winkel van Kilo Kilo Vintageaan de Steenweg 34 in Utrecht.

De kledingindustrie heeft als de derde meest vervuilende industrie in de wereld een enorme sociale en milieu-impact. Het huidige modesysteem is gefocust op de verkoop van grote hoeveelheden nieuwe kleding, terwijl er weinig aandacht is voor de levensduur en het herstel van kleding. Hoe dat anders kan laten we zien samen met een aantal jonge lokale makers en ontwerpers die met hergebruik van kleding bezig zijn.

Kom daarom langs bij de eerste upcycle party! Bezoekers kunnen zich, via de Kilo Kilo Vintagewebsite, opgeven voor workshops van één of meerdere van deze ontwerpers. In deze workshops staan creatieve manieren van kledingreparatie centraal, en vertellen zij over hoe zij nieuw leven blazen in oude kleding. Je kan ook langskomen tijdens een spreekuur voor een persoonlijk consult met een upcycle artiest voor een idee om je kledingstuk te pimpen of meedoen met onze sew in en zelf lekker aan de slag gaan met je lievelingstrui, of favoriete blouse. Het evenement is gratis en open voor iedereen. 

+confetti is een initiatief van Utrechts upcycle platform FOR KEEPS.

Meer details over programma en tickets? Klik hier!

Upcycle Party | Visible Mending Workshop | KiloKilo +Confetti
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.