Maaike – Maker at Tralala & Fairy Tales

Maker, Mother & Community Organizer. Maaike has an amazing amount of ideas for new projects, and the drive to finish everything she can think of in the best possible sustainable way. Ranging from sowing baby carriers for Lesbos, having a bookshelf to share toys and kids books, or upcycling bedlinen into a dress (sleep is for boring people ;). She calls what she does: Tralala & Fairy Tales: Storytelling gone Horribly Right.

About Tralala

I love foraging & reimagining things – whether it be a solution to meet the needs of my adventurous children (those apples did not fall far from the tree ;)), a way of bringing people together for a common (green) goal, or experimenting with new ways of applying common materials like making vegan butterfly brooches.

Dit bericht bekijken op Instagram

Afgelopen weekend volgde ik de workshop ‘mindful en creatief #fotograferen’ van @remke_spijkers_photography Remke & er gebeurde iets bijzonders. “De mens achter de camera is belangrijker dan de camera zelf. De basis van een krachtige foto wordt gelegd door ruimte in je hoofd te creëren, naar je lijf te gaan en met aandacht en geduld in het hier en nu te zijn. Op een plek waar je eerst dacht dat er niks was, blijkt veel inspiratie, mogelijkheden en schoonheid te zijn. De workshop begint met lichaamsoefeningen om meer in contact te komen met je lijf, waardoor je je meer aanwezig in het hier en nu zult voelen en rustiger in je hoofd.“ Gebrek aan inspiratie heb ik gelukkig nooit, maar rust? En in contact komen met je lijf is zo ongeveer het tegenovergestelde van mijn coping mechanismse: vooral afstand en zo min mogelijk naar dat lichaam luisteren. En toen ineens viel mijn hoofd stil en zat ik in mijn lijf. Terwijl mijn armen als vanzelf naar boven zweefden hoorde ik ineens de ruziënde spechten niet meer die ik eigenlijk op dat moment had willen fotograferen, spiedde ik niet meer naar dat veertje van een bonte specht voor Puck’s verzameling die ik meende gezien te hebben vanuit mijn ooghoek, was ik me niet meer bewust van de gemoedstoestand mijn medecursisten, en rook ik de mos niet meer die geheid verderop prachtig fluwelig lag te zijn. Het was ineens kalm en rustig stil in mijn hoofd. Niet oorverdovend stil maar gewoon fijn. En dat dankzij de #QiGong oefening die Remke met ons deed. Met herhaalde pogingen tot meditatie, diverse pogingen tot verschillende vormen van yoga noch mindfullness trainingen hadden dit weten te bewerkstelligen, hebben niet voor elkaar gekregen wat met de trage vloeiende beweging van QiKong wel lukte. Zonder uit balans te raken & om te vallen, zonder duizelig te worden of buiten adem te raken. Dat gaf zoveel hernieuwd vertrouwen in mijn lijf dat ik vervolgens gelukzalig tussen de blaadjes in het bos ben gaan liggen om foto’s te maken. Dít is wat me gelukkig maakt en dít is de basis waar ik naar terug wil. Dusch… aanrader die workshop! #rustinjelijf #bosbaden #zenuwpijn #geendorhout #chronischziekemama #buitenishetbeter

Een bericht gedeeld door Tralala (@maaiketralala) op

How can people get in touch with you?

You can check out all the green ideas, amazing garden or new projects Maaike is working on at her Instagram.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.