Programma & tickets voor de Upcycle Party

Op zaterdag 20 november vindt de Upcycle Party plaats van +confetti en Kilo Kilo Vintage in de Kilo Kilo winkel aan de Steenweg in Utrecht. Check de upcycle collectie, leer repareren of upcycelen bij een workshops of kom langs voor inspiratie om je oude kleding klaar te maken voor een nieuw feest. Je oude trui +confetti – Join the upcycle party!  Hieronder lees je het programma en vind je de ticket link >>>

Het programma

10.30 OPENING
• Doorlopend upcycle collectie door Saint Muze van Sam Zegelink

11.00-13.00 EERSTE RONDE
• Workshop 1: Patchwork workshop | upcycle edition door Tinka van der Kooij
• Sew-in: Make a statement on vintage clothes door Nathalie Klok van Lemonade Amsterdam
• Inloop spreekuur: Repareer en upcycle advies door Nathalie van Plante Verte

14.00-16.00 TWEEDE RONDE
• Workshop 2: Patchwork workshop | upcycle edition Tinka van der Kooij
• Workshop 3: Visible mending workshop Nathalie + Maaike
• Inloop preekuur: Upcycle advies Sam Zegelink

(klik op de linkjes of scroll naar beneden om meer te lezen)

Get your tickets!

Ga naar de event site van Kilo Kilo, of check meer details op de speciale facebook pagina!

Meer weten over het verhaal achter het event?
check hier het persbericht!

Workshop details

Upcycle collection

Speciaal voor de eerste Upcycle Party heeft Sam van Saint Muze een kleine upcycle collectie gemaakt met textiel van KiloKilo Vintage. Saint Muze werkt met vintage kleding, overstock of items met productiefouten. Daarvan maken ze nieuwe toffe items. Het doel hiervan is om zo producten die niet meer bruikbaar zijn een nieuw leven te geven. Op deze manier proberen we een duurzame cyclus in de mode te maken. 

Patchwork workshop | upcycle edition

Leer zelf patchwork naaien op de naaimachine. We gaan aan de slag met een sweater of spijkerjack en met patchwork. De sweater nemen we als uitgangspunt en daarop maken we een toffe patchwork voorkant of achterkant. We patchworken met geometrische stukken textiel, vierkantjes en driehoeken, die je zelf aan elkaar naait om een mooi patroon te maken. De lapjes voor het patchwork zijn allemaal van afgedankte kleding. Dan naaien we deze patchwork lap vervolgens op de voorkant of achterkant van je sweater of spijkerjack. Meer lezen & tickets bestellen kan hier!

Visible mending workshop

Ga zelf aan de slag met visible mending! Wat als in je favoriete blouse of spijkerbroek een gat zit? Gooi het niet weg, maar repareer het! Bij visible mending maak je reparaties bewust zichtbaar, en de kleding mooier door de reparatie. We gaan aan de slag met reparatie en upcyclen van kleding door middel van verschillende borduurtechnieken zoals boro en sashiko. En het opstikken van lapjes (patchen) afkomstig van kleding die niet meer te repareren is. Bij de workshop krijg je ook een setje met eigen naald en draad mee om thuis aan de slag te gaan.

Plante Verte is het label van Nathalie, een duurzame textiel en embroidery artist. Die het liefste met restmaterialen werkt. Meer over haar werk kan je zien op haar Instagram.

Sew-in

Maak je eigen statement over wat mode voor jou betekend! Wil je zelf aan de slag met upcyclen en kan je wat inspiratie gebruiken? Kom dan langs bij de Sew-in. Niemand minder dan Nathalie van Lemonade Amsterdam zit achter de naaimachine, en zij gaat je zeker inspireren met de statements die ze maakt op de kleding die ze een nieuw leven geeft!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.