Repairing is caring | join the Visible mending workshop!

Komende zaterdag, 20 november, is het zover, dan vindt de Upcycle Party plaats van +confetti en Kilo Kilo Vintage in de Kilo Kilo winkel aan de Steenweg in Utrecht. Check de upcycle collectie, leer repareren of upcycelen bij een workshops of kom langs voor inspiratie om je oude kleding klaar te maken voor een nieuw feest. Je oude trui +confetti – Join the upcycle party! 

We hebben een paar inspirerende workshops op de agenda waarbij je leert hoe je jouw oude kleding met oud textiel een nieuw leven geeft. Meer weten over de andere workshops? Check deze post!

Visible mending

Ga zelf aan de slag met visible mending! Wat als in je favoriete blouse of spijkerbroek een gat zit? Gooi het niet weg, maar repareer het! Bij visible mending maak je reparaties bewust zichtbaar, en de kleding mooier door de reparatie. We gaan aan de slag met reparatie en upcyclen van kleding door middel van verschillende borduurtechnieken zoals boro en sashiko. En het opstikken van lapjes (patchen) afkomstig van kleding die niet meer te repareren is. Bij de workshop krijg je ook een setje met eigen naald en draad mee om thuis aan de slag te gaan.

De workshop wordt in 1 ronde gegeven en in de ochtend geeft Nathalie een upcycle en repair spreekuur – hierheen om een kaartje te bestellen de workshop is betaald, het spreekuur duurt een kwartier en is gratis, wel graag een plekje reserveren

Nathalie, kan je wat over jezelf vertellen, en wat je doet?

Stoffen, tweedehands kleding en handwerken zijn een levenslange passie van mij. Allerhande stijlen en technieken mengen vind ik een heerlijke creatieve uitdaging. Voor mij komt dat allemaal samen in het upcyclen en repareren van vintage kleding. Borduren is daarvoor een van mijn favoriete technieken, zowelmet de hand als met een door mij omgebouwde Singer trapnaaimachine van 100 jaar oud. In tegenstelling tot digitaal borduurwerk, heb ik daarmee de volledige vrije hand om te schetsen wat er maar in mijn hoofd op komt. Het is een arbeidsintensieve methode, die unieke en duurzaam geproduceerde stukken oplevert. Ik werk vrijwel uitsluitend met tweedehands materialen en oude kleding en maak daarvan o.a. geborduurde patches die je op kleding kunt bevestigen om deze te repareren of gewoon omdat het mooi staat.

Waarom vind jij het belangrijk om kleding een langer leven te geven?

Door zelf kleding te repareren en/of hergebruiken van delen ervan, komt het niet op de afvalberg terecht, verleng je de levensduur en heb je een bijzonder stuk om te koesteren. Zichtbare reparaties [visible mending] maken kleding mooier en door jouw toevoeging borduur je- vaak letterlijk- voort aan het verhaal van dat kledingstuk

Contact

Plante Verte is het label van Nathalie, een duurzame textiel en embroidery artist. Die het liefste met restmaterialen werkt. Meer over haar werk kan je zien op haar Instagram.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.