Zo heb je altijd iets om aan te trekken!

Stel je de ochtend voor, dat je favoriete shirt net in de was zit. Net nu je een belangrijk gesprek hebt. Gelukkig heb je wel die lekker zittende broek, maar daar past helemaal niks anders bij.

Dat nooit meer? er is een oplossing:

Ik ging ervoor met styliste Yolande Avé op pad. Zij helpt met veel enthousiasme mensen hun kleding qua hoeveelheid en stijl zo te kiezen dat ze de beste versie van zichzelf kunnen laten zien!

Met Yolanda bij de Hutspot
Met Yolanda bij de Hutspot

Het geheim van een stress-vrije garderobe?

Nr 1: de basis – Een capsule wardrobe! Een van de handigste dingen die stylisten en veel minimalisten gebruiken is een basis set van kledingstukken die bij elkaar passen en samen je capsule collectie vormen.

En het geheim van een goede capsule collectie? Dat alle kledingstukken en accessoires 100 % matchen!

Dat betekend (zie voorbeeld hieronder) als je capsule 3 onderstukken en 3 bovenstukken bevat je 9 combinaties kan maken. Als je daar lagen of accessoires aan toevoegt wordt het snel veel meer dan 9 combinaties: met bv 14 items kan je zelfs richting de 80 combinaties maken!

Je zou natuurlijk een hele kledingkast met alleen maar zwarte items kunnen volhangen, dan grijp je ook nooit mis en kan je eindeloos combineren, maar (uitzonderingen daargelaten) heb je soms ook een andere stemming, dus kies vooral ook voor contrast!

Hoe ga je dan winkelen? Wij gingen naar Nukuhiva in Utrecht, verslag daarvan en tips in deel 2!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.